Alla inlägg under oktober 2013

Hade Nyhetsmorgon påslaget imorse på jobbet. Och som jag skrivit tidigare, plötsligt handlar allt omkring om graviditeter, bebisar, föräldrar osv. För där i rutan satt en kille vid namn Manne Forssberg, pappa och författare till boken Pappalogi.
Överdriver jag den här cirkusen om jag köper boken till min man? Jag vart eld och lågor och tyckte de verkar va en superbok!
Det känns som att allt nu kretsar kring impulser, logiken som säger en sak, och känslan som säger en annan. Försöker lägga band på mig själv, men försvarar en timmes sökning på nätet efter barnstolar med att det är bra att vara förberedd...
Åh vad jag längtar, tänk den dagen jag plussar på testet och får berätta för kärleken där hemma! Tänk om det aldrig händer? Tänk om det inte går? Vi kanske helt enkelt inte kan få barn?
De där med illamående och halsbränna kan man få av för mycket tankeverksamhet också.

Nejdå nejdå, är fortfarande alldeles för långt kvar till att faktiskt våga sig på ett test. Men har nu i två dagar haft en känsla av brännande stickningar i nedre delen och på främst högra sidan av magen, mår illa på tidiga kvällen fram till sänggående, halsbränna och ömmande bröst. Och så är jag i det närmaste pms-ig, har jättenära till tårar så fort det ges tillfälle. Är inte arg eller ledsen, men behöver gråta. Så, all denna läsning ... jodå, min hjärna försöker lura i mig att jag är gravid.
Undra om inte hjärnan då när den ändå går på högvarv skulle kunna se till att de faktiskt vart så också!
Finner tröst och harmoni i mitt resonemang när jag surfar runt och hittar inlägg från tjejer som varit i precis samma sits.
Hur klarade sig människan nånsin utan internet, kunskaps- och erfarenhetsutbyte med folk man aldrig mött och Google?

Idag fyller min sambo år!
Har precis slagit in några paket, de vart då inte vackra. Har inte lyckats komma på något speciellt att ge honom. Fantasin har tagit tvärstopp, och trots att jag försökt att vara väldigt lyhörd och uppmärksam på om han skulle säga att en sån skulle jag vilja ha så har jag missat det. Två saker har jag vetat om, den ena hittade jag inte, och den andra är en bok som ännu inte släppts som pocket och det är de han vill ha. Så det fick bli några "bara för att". Är inte jättenöjd med min prestation.
Vi hade lite fikabesök igår kväll och mumsade smörgåstårta, bullar och kakor. Och så fick han en del fina blommor!
Vet inte vad vi ska hitta på med den här lediga dagen, men jag får väl försöka laga till en god middag ikväll, dagen till ära iallafall. I helgen väntas jobb för oss båda.
En vecka kvar till semestern! Längtar!

Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är över att ha just den bästa och närmsta vän jag har. Hon är alltid guld värd för mig, men just nu, när jag hoppas och funderar så mycket så är hon ovärderlig. Hon är själv trebarns mamma, med den minsta på precis fyllda ett. När jag skenar iväg bland allt ifrån förhoppningar till farhågor så finns hon där. Ett bollplank som med ett leende tar emot allt knas. Och som också hjälper mig att komma ner på jorden igen. Jag tycker det är uppriktigt jobbigt att hoppas så innerligt. Mitt förnuft säger att sånt här tar tid, par försöker i år utan resultat, och inget talar för att vi skulle vara något annorlunda än andra. När min vän inser att jag tycker det är jobbigt så drar hon fram lite statistik ur skjortärmen och berättar att snittet för par att bli gravida ligger på sju månader. Tack! Och jag menar det verkligen, även om mitt eget förnuft redan varnat mig, så är det så skönt att få det bekräftat av någon annan. Har gått och oroat mig en hel del för det där vinet som jag vill ha, framförallt på semestern, även i den frågan kunde hon lugna mig, och inte bara med sin egna erfarenhet utan med fakta om ett fosters utveckling och vad som händer och sker.
Underbara underbara människa. Utan dig skulle jag vara helt lost, mer rädd och säkert ännu mer oförberedd än vad jag känner mig ändå.
Att försöka få barn är inte direkt något man sitter och pratar om med kollegorna på fikarasten, eller ens med vänner bara sådär, det känns oerhört privat, så därför känns det extra skönt att ha turen att ha den där personen som man litar på i alla lägen, en utomstående som ändå står en så nära.
Hoppas alla har en vän som jag, inte bara under något sånt här, utan alltid!
Helena, du är en klippa, tack!

Jodå, efter föregående natts timmerstocksdragande från min sida skulle jag då in på Apoteket för att inhandla nässpray i hopp om bättring. Men vad säljer dom mer på Apoteket än just nässpray? Jo just, gravtest.... Fann mig själv läsa igenom all info på alla förpackningar. Insåg ganska snart att det skulle följa med ett test hem, och lika insiktsfullt förstog jag att jag kommer ju säkerligen att försöka få fram ett resultat alldeles för tidigt, så ett clearblue 2-pack fick det bli. Nu ligger de där i en låda och bränner... Väntans tider, det är inte graviditetstiden, det är tiden före.

Motgångar händer i cykler om tre? Nya fina bilen är tillbaka på bilfirman för reparation ... det är verkligen åt helsike för mycket elektronik i bilarna. Hoppas den är fit for fight när den kommer tillbaka till oss.
Min sambo skulle göra sina fyra sista teoriprov för att närma sig sitt europacertifikat, men plötsligt har skolan bytt system och han kan inte skriva, och därmed är månader av intensivt pluggande, inte förgäves men ändå surt.
Vaknade upp en stund före halv sex och sängen bredvid mig är tom. Vet att jag fick en knuff vid tre tiden inatt och ett önskemål om att snälla sluta snarka... Tydligen gav han upp om att få sova mer och började jobba istället. Idag är det jag som åker och köper nässpray och gör något åt nästäppan. Stackars min man!
Som lite ljus i tunneln börjar iallafall den efterlängtade semestern närma sig, tio dagar kvar till avresa.

Ni vet hur det är när man exempelvis köpt en ny bil, plötsligt ser man samma modell precis överallt. Själv ser jag gravidmagar och barnvagnar i alla möjliga sammanhang.
Vi letar efter en bil just nu. Med stor mage och vagnar i åtanke så ändras lite av ens vanliga preferenser och önskemål bland alla de bilar som finns. Prio ett säkerheten, klockrent. Inser att det är jättesvårt att med minimal erfarenhet kunna uppskatta hur stort bagageutrymme en hopfälld vagn tar. En kombi vore en enkel lösning, men de är dels aningen dyrare, sen inte alltid lika snygga modeller. Sen vill man inte ha en alltför låg bil. Men vi har provat massa olika märken och modeller. Och kom idag hem med en superfin Audi sedan automatväxlad.
Huruvida det där med en eventuell barnvagn får plats i bagageutrymmet återstår att se!

Haft en rätt skön kväll. Varit och spelat biljard omgiven av enorma tv skärmar som visat Sverige-Österike, en match som slutade 2-1, jubel i lokalen!
Nu sitter vi och tittar på tomter och nyckelfärdiga hus. Räknar, jämför och drömmer.

Presentation


Min historia om vägen till en efterlängtad graviditet, om att bilda familj och bli mamma. Förhoppningsvis kommer den här bloggen följa mig då teststickan visar + genom en sund graviditet tills vår lilla plupp äntligen finns i våra armar och lång tid efter

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<<
Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards